dimarts, 17 de maig de 2016

Crònica conferència Carles Capdevila, 'Educar amb Humor'

El passat 29 de març la nostra escola va poder comptar amb la presència del Carles Capdevila que ens va oferir el seu exitós monòleg "educar amb humor". Van ser un parell d'hores de discurs ple d'humor sobre la tasca que tenim els pares en l'educació dels nostres fills.
En Carles Capdevila, pare de quatre fills, ens va parlar dels seus 20 anys d'experiència en la tasca d'educar. Ser pare quatre vegades li ha proporcionat un ampli ventall d'experiències en les diverses etapes de cadascun d'ells i això és el que ens va voler transmetre insistint en la importància de l'humor en l'educació dels nostres fills.

Totes les anècdotes que anava relatant servien per il·lustrar de forma explícita els cinc punts claus en l'educació infantil, el que ell anomena els cinc sentits elementals que no hem d'oblidar quan parlem d'educació: el sentit comú, el sentit del ridícul, el sentit de la responsabilitat, el sentit moral i el sentit de l'humor.
Ens va recordar que hem escollit ser pares i que en som responsables d'aquest procés. En paraules d'en Carles; "hem d'estar convençuts que educar és apassionant i molt difícil, i que l'única forma d'aconseguir-ho és creure que és el més important del món i alhora ser capaços de divertir-nos fent-ho".